top of page

Klinik Gigi Kajang Terbaik : Saujana Impian

Bila bab kesihatan mulut, pilih klinik gigi yang sesuai memang penting. Walaupun banyak klinik gigi kat area Kajang : Saujana Impian, tapi tak semua sama baiknya. Ni lima sebab kenapa klinik-klinik gigi kat sini patut jadi pilihan korang:

  1. Doktor Gigi Yang Berpengalaman dan Berkelayakan Klinik-klinik gigi kat sini ada doktor gigi yang berpengalaman dan berkelayakan tinggi. Dorang bukan sahaja pastikan rawatan yang korang dapat memang terbaik, tapi juga bagi nasihat dan panduan untuk jaga kesihatan mulut korang. Doktor gigi yang berpengalaman boleh detect masalah gigi awal dan bagi rawatan yang tepat sebelum masalah tu jadi teruk.

  2. Teknologi Terkini Teknologi dalam bidang pergigian sentiasa berkembang, dan klinik-klinik gigi kat sini selalu update peralatan dan teknik dorang. Guna teknologi terkini, rawatan jadi lebih cepat, lebih tepat dan kurang sakit. Teknologi moden juga membolehkan doktor gigi bagi diagnosis yang lebih tepat dan rawatan yang lebih berkesan.

  3. Harga Berpatutan Walaupun klinik-klinik gigi kat sini offer servis berkualiti tinggi, harga yang dorang tawarkan adalah berpatutan. Dorang faham bahawa kesihatan mulut penting, tapi tak semestinya kena bebankan poket korang. Dengan pelbagai pakej dan tawaran khas, korang boleh dapatkan rawatan yang korang perlukan tanpa perlu burn poket korang.

  4. Lingkungan Yang Selesa Tak ada orang suka menunggu, terutama dalam keadaan yang tak selesa. Kat klinik-klinik gigi kat sini, keutamaan diberi kepada keselesaan pelanggan. Ruang menunggu yang selesa, persekitaran yang bersih dan layanan mesra pastikan korang rasa tenang dan santai sambil tunggu turn korang. Ini memang penting, terutama bagi yang ada anxiety atau takut nak buat rawatan gigi.

  5. Lokasi Yang Strategik Lokasi klinik yang mudah diakses adalah salah satu faktor yang buat ramai orang pilih klinik-klinik gigi kat sini. Terletak kat area strategik, mudah nak sampai sama ada dengan kenderaan sendiri atau public transport. Selain tu, klinik-klinik gigi kat sini juga ada tempat letak kereta yang mencukupi, pastikan korang tak perlu risau pasal parking.


Klinik Gigi Kajang : Saujana Impian Klinik Pergigian Impiana:

Kat tengah-tengah Saujana Impian, ada satu klinik pergigian yang dikenali sebagai Klinik Pergigian Impiana yang offer pelbagai servis pergigian dalam suasana yang profesional dan menenangkan.

  • Alamat: 11-2, 1st Floor, Jalan Impiana Mahkota 1, Saujana Impian, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.

  • Nombor Telefon: 03 8734 4386.

Avisienna Dental Care:

  • Alamat: Ground Floor, C-2GB, Jalan Prima Saujana 2/B, Prima Saujana, 43000 Kajang, Selangor.

  • Nombor Telefon: +601113170395.

Klinik Pergigian Saujana:

  • Alamat: No:8-A, Jalan Prima Saujana 1/1a, Prima Saujana, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia.


Harga Perkhidmatan Lazim Klinik Gigi


Berikut adalah merupakan senarai harga bagi klinik Swasta Malaysia:


Harga Cabut Gigi Klinik Swasta 2023


Cabut Gigi Dewasa:

– Gigi Depan : RM60 ++

– Gigi Belakang : RM80 ++

– Cabutan Susah : RM350++


Cabut Gigi Kanak-Kanak:

– Gigi Depan : RM40 ++

– Gigi Belakang : RM60 ++


Cabutan Gigi Gerahan Bungsu Secara Pembedahan Kecil : RM600 ++


Biopsy dan Report: RM200 ++


Incision and Drainage (Pembuangan Nanah): RM70 ++

Post Operative Review Per Visit : RM25 ++


Rawatan Pendarahan Berpanjangan Selepas Cabutan :RM80++



Harga Cabut Gigi Klinik Kerajaan 2023


Pesakit Luar

Cabut Gigi Dewasa: RM1

Cabut Gigi Kanak-Kanak: RM1

Cabutan Gigi Gerahan Bungsu Secara Pembedahan Kecil : RM15 ++





Kesimpulannya,

Memilih klinik pergigian yang tepat adalah penting untuk kesihatan mulut anda. Dengan pakar gigi yang berpengalaman, teknologi terkini, harga yang berpatutan, lingkungan yang selesa dan lokasi yang strategik, klinik ini pasti merupakan pilihan terbaik untuk anda. Jadi, jangan tunggu lagi, jadikan klinik ini pilihan anda untuk kesihatan mulut yang terbaik.

130 views0 comments

Recent Posts

See All

Nasi Kandar Hijrah : Nasi Kandar Terbaik JB

Jom, kita jalan-jalan cari makan! Kalau korang kat JB dan tercari-cari nasi kandar yang power, kena singgah Nasi Kandar Hijrah. Tempat ni memang layan dengan nasi kandar yang gempak, penuh dengan lauk

Kinrara Resort Terbaik 2024: Review & Ranking

Mencari tempat penginapan yang menawarkan ketenangan dan kemewahan? Espira Kinrara di Kinrara adalah jawapan kepada pencarian anda untuk tahun 2024. Dengan lokasinya yang strategik dan pemandangan yan

Comments


bottom of page