top of page

Menikmati Rasa Korea di "K Garden Korean BBQ", IOI City Mall 2, Putrajaya

Updated: Oct 12, 2023


Selamanya Korea Di Hatiku: K Garden Korean BBQ

Apa khabar semua? Buat peminat tegar makanan Korea, ada satu berita baik untuk korang! Baru-baru ni aku terjah sebuah restoran Korean BBQ yang namanya "K Garden Korean BBQ" di IOI City Mall 2, Putrajaya. Sudah tentu, banyak yang dah dengar pasal tempat ni kan?




Menu Impian: Pajeon, Japchae & BBQ Yang Menggoda Rasa: Di K Garden, setiap hidangan berdiri dengan keunikan tersendiri.


Pajeon di sini adalah pengalaman rasa yang luar biasa. Pancake Korea ini memang yang terbaik yang pernah aku rasa! Lembut, rangup di tepi dan penuh dengan bahan-bahan segar. Potongan udang, sotong, dan sayuran menjadikannya juadah sempurna.

Japchae pula, satu lagi kegemaran ramai. Hidangan mi suun goreng ini diperkayakan dengan sayuran segar dan daging yang lembut. Mi suunnya empuk dan berperisa, serasi dengan kombinasi lain dalam hidangan.

Dan, siapa boleh lupakan Korean BBQ beef? Dagingnya fresh, lembut, dan bila dibakar, aroma dia buatkan selera bertambah.





Ekspedisi Rasa: Pengalaman Merasa di K Garden:

Sebagai seorang yang dah banyak kali makan makanan Korea, aku boleh katakan yang rasa makanan di sini memang authentic dan sangat sedap. Dari kimchi yang ada rasa asam-asam dengan sedikit pedas, sampai ke daging yang dibakar, semuanya memukau.


Kualiti VS Harga: Apa Kata Dompet Dan Tekak?

Harga di K Garden memang berpatutan dengan kualiti yang diberikan. Walaupun bukan yang termurah, tapi setiap sen yang dikeluarkan memang berbaloi.


Muzik & Cahaya: Suasana Korea Dalam Dekapan Putrajaya:

Styling restoran dan sistem exhaust fan untuk BBQ di K Garden memang hebat. Bila duduk di sini, rasa macam kita benar-benar berada di sebuah kedai BBQ di Seoul. Sebagai info tambahan, kedai BBQ di Korea biasanya mempunyai meja-meja kayu yang solid dengan grill terbenam di tengah-tengah meja. Exhaust fan atau alat penghisap asap biasanya diletakkan di atas setiap meja untuk menarik asap dari daging yang sedang dibakar, menjadikannya selesa untuk pelanggan. Pencahayaan agak redup dengan lampu-lampu hangat, memberikan suasana yang cozy. Dinding biasanya dihiasi dengan hiasan dan gambar tradisional Korea, mencipta suasana yang hangat dan mesra.




Kami Menghargai Masa Anda: Servis Pantas dan Efisyen:

Meskipun selalu ramai pelanggan, servis di K Garden cepat dan cekap. Pekerja di sini mesra dan sentiasa sedia membantu.


Kebersihan Adalah Keutamaan: Tempat Bersih, Makanan Sedap:

Tempat ni sangat bersih dan kemas. Penting ni untuk pengalaman makan yang menyenangkan!


Kesudahan Pengalaman: Mengapa K Garden Wajib Dikunjungi:

Nak rasa makanan Korea yang betul-betul sedap? "K Garden Korean BBQ" ni memang tempatnya. Dari menu yang pelbagai, rasa yang autentik, hingga ke suasana yang selesa, semuanya perfect. Kalau datang Putrajaya, jangan lupa singgah sini!


Jumpa lagi dalam ulasan seterusnya! Selamat menjamu selera, semua! 😋

1,501 views0 comments

Recent Posts

See All

Nasi Kandar Hijrah : Nasi Kandar Terbaik JB

Jom, kita jalan-jalan cari makan! Kalau korang kat JB dan tercari-cari nasi kandar yang power, kena singgah Nasi Kandar Hijrah. Tempat ni memang layan dengan nasi kandar yang gempak, penuh dengan lauk

Kinrara Resort Terbaik 2024: Review & Ranking

Mencari tempat penginapan yang menawarkan ketenangan dan kemewahan? Espira Kinrara di Kinrara adalah jawapan kepada pencarian anda untuk tahun 2024. Dengan lokasinya yang strategik dan pemandangan yan

Комментарии


bottom of page